Stroomt er in plaats van bloed olie door onze aderen? Een ding is zeker: de liefde voor mooie wagens is besmettelijk. Na bijna 60 jaar is het nog steeds dezelfde passie die Cornette Automotive vooruit stuwt. Generatie na generatie.

Voorliefde voor Italiaanse schoonheid

In 1961 start Willy Cornette samen met zijn vrouw Monique een Fiatgarage. Zijn liefde voor Italiaanse schoonheid zet hij in Handzame om tot een eigen bedrijf. Willy verkoopt heel wat streekgenoten hun eerste wagen. Met hun afgehaalde rijbewijs kruipen ze voor het eerst achter het stuur. Als een volleerde rijinstructeur leert Willy hen de basis van het autorijden.

Voet aan grond in Roeselare

Na bijna 30 jaar neemt zoon Hans de fakkel over. Met zijn mecaniciensopleiding op zak besluit hij Cornette verder uit te bouwen als garage. In een tweede vestiging, in Roeselare, legt Hans de focus op Alfa Romeo.

Brede aanpak met een familiaal karakter

Sinds 2014 staat met Niels de derde generatie Cornette aan het hoofd. Als echt familiebedrijf zijn ook zijn ouders, oom en zelfs opa nog actief. Willy, de grondlegger van Cornette, rijdt met veel plezier wekelijks naar de keuring. Niels zelf was in zijn jeugd skiër op hoog niveau. Met diezelfde vastberadenheid bijt hij zich nu vast in het familiebedrijf.

Blik op de toekomst

Passie, uitstraling en klanttevredenheid blijven prioriteit. Gecombineerd met ambitieuze dromen: alle merken aanbieden en verder uitbreiden. Het aanbod van Cornette groeit mee met de klanten. Met een geschikte wagen voor elke levensfase.

Erkend hersteller

Ervaren mecaniciens, originele onderdelen en een kwaliteitswaarborg: dat is je garantie voor een wagen in optimale conditie. Je krijgt voor elk merk een professioneel onderhoud en herstelling. Onze goede dienstverlening is trouwens erkend.

ERKEND HERSTELLER VAN: